B-PoB

In 2019 organiseerde het Oranjecomité voor het eerst een Bevrijdingsfestival. Tijdens Bevrijdingsdag is er in de omgeving van Dreumel geen gelijksoortig evenement. Het draagt bij aan de saamhorigheid van de inwoners van West Maas en Waal door ze samen te laten genieten van de muziek en sfeer op B-PoB.

Wij bieden een podium voor regionale beginnende artiesten. Tijdens dit festival, op Bevrijdingsdag, zal de cultuurhistorie actief worden uitgedragen met een broodjesdropping vanuit een vliegtuig en een fietstocht i.s.m. Tour de Waal. Het Oranjecomité wil samen met de inwoners van Maas en Waal onze vrijheid vieren op deze dag.


timetable 2019

B-PoB is onderdeel van Tour de Waal. Tour de Waal is hét Vrijheids-evenement aan beide oevers van de Waal. Met extra veerpontjes worden de oevers met elkaar verbonden en gaan we al fietsend ontmoeten, beleven en samen de vrijheid vieren! Hoogtepunten: het droppen van Waalbroodjes, extra veerpontjes, parachutisten, een colonne met oude legervoertuigen en veel muziek, poëzie en theater. Alle dijken zijn versierd met oranje linten.

 

lOCATIE